萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址In a time of low academic achievement by children in the United States, many Americans are turning to Japan, a country of high academic achievement and economic success, for possible answers. However, the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find. In most Japanese preschools, surprisingly little emphasis is put on academic instruction. In one investigation, 300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists, and parents were asked about various aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese respondents listed “to give children a good start academically” as one of their top three reasons for a society to have preschools. In contrast, over half the American respondents chose this as one of their top three choices. To prepare children for successful careers in first grade and beyond, Japanese schools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration, and the ability to function as a member of a group. The vast majority of young Japanese children are taught to read at home by their parents.
In the recent comparison of Japanese and American preschool education, 91 percent of Japanese respondents chose providing children with a group experience as one of their top three reasons for a society to have preschools. Sixty-two percent of the more individually oriented Americans listed group experience as one of their top three choices. An emphasis on the importance of the group seen in Japanese early childhood education continues into elementary school education.
Like in America, there is diversity in Japanese early childhood education. Some Japanese kindergartens have specific aims, such as early musical training or potential development. In large cities, some kindergartens are attached to universities that have elementary and secondary schools.
Some Japanese parents believe that if their young children attend a university-based program, it will increase the children's chances of eventually being admitted to top-rated schools and universities. Several more progressive programs have introduced free play as a way out for the heavy intellectualizing in some Japanese kindergartens.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址1. We learn from the first paragraph that many Americans believe _____.
A. Japanese parents pay more attention to preschool education than American parents
B. Japan’s economic success is a result of its scientific achievements
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址C. Japanese preschool education stresses academic instruction
D. Japan’s higher education is better than theirs
2. More than three fifths of the American respondents believe that preschools should also attach importance to _____.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址A. problem solving B. group experience
C. parental guidance D. individually oriented development
3. In Japan’s preschool education, the focus is on _____.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址A. preparing children academically B. developing children's artistic interests
C. developing children's potential D. improving children's personal qualities
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址4. Free play has been introduced in some Japanese kindergartens in order to _____.
A. broaden children’s horizon B. cultivate children’s creativity
C. lighten children’s study load D. enrich children’s knowledge
5. Why do some Japanese parents send their children to university-based kindergartens?
A. They can do better in their future studies.
B. They can gain more group experience there.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址C. They can be individually oriented when they grow up.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址D. They can have better chances of getting a first-rate education
3.【答案】D。解析：细节题。从第一段的To prepare children for successful careers … and the ability to function as a member of a group可知。
5.【答案】D。解析：考查细节理解题。从文章最后一段“Some Japanese parents believe that if their young children attend a university-based program, it will increase the children's chances of eventually being admitted to top-rated schools and universities.”可知D是正确选项。
This is a true story about a boy who, the world might say, was a terrible underachiever. While in the eighth grade, he failed subjects repeatedly. High school wasn’t much better; he flunked Latin, algebra, English, and received a grade of zero in physics. The boy managed to make the school golf team, but he lost the most important golf match of the season.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址It’s not that his peers (同龄人) disliked this boy; it’s just that they never really seemed to notice him much. Even “Hellos” in the hall were a rarity. Out of all the failures in his life, there was something that did hold great importance to this boy, his love of drawing. Although in high school, the cartoons he submitted to the yearbook were rejected, once out of school, the boy was so sure of his artistic talent that he approached Walt Disney Studios with drawing works. I wish I could say the studios loved his work and immediately hired him, but such was not the case; another huge rejection.
Despite his lack of successes, this boy did not give up. He then decided to write his own autobiography in cartoons, about a little boy who was regarded as a loser and a nobody.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址The name of this boy was Charles Schulz, the creator of the famous Charlie Brown and comic dog Snoopy.
In life, it is sometimes easy to feel like a nobody. We pass hundreds of people on the street on our way to work, or walk through a faceless crowd in a mall, and no one seems to notice or care. Deep inside, we may know we are special and unique and have lots to offer, but unless someone takes the time to look our way and give us a chance, we may feel worthless, just like Charlie Brown who couldn’t even manage to fly a kite or kick a football properly.
Just as Charles Schulz had faith in his artistic talent, so too, we must realize that nobody is a nobody. We all have special gifts and talents, and every human being is deserving and capable of being loved and appreciated.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址1. The underlined word “flunked” in Paragraph 1 is closest in meaning to _____.
A. failed B. learned C. achieved D. misunderstood
2. What can we infer about the boy in Paragraph 2?
A. He was hated by his peers.
B. He achieved great success in drawing in high school.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址C. His work was refused by Walt Disney Studios.
D. He earned the praise from Walt Disney Studios.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址3. When the boy suffered many defeats, he _____.
A. gave up his dream finally
B. wrote some articles in magazines
C. he turned to others for help
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址D. he wrote himself as a loser in cartoons
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址4. In the last two paragraphs, we are advised _____.
A. to open up our eyes
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址B. to believe we can make some difference
C. to learn more skills for development
D. to ask for more appreciation and love
5. Which of the following is the best title of the passage?
A. Nobody Is a Nobody.
B. A Hard-working Boy Is Successful.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址C. We Should Turn Failure into Success.
D. One Cannot Succeed without Talents.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址1.【答案】A。解析：考查词意猜测。根据第一段提到While in the eighth grade, he failed subjects repeatedly. High school wasn’t much better; he flunked Latin, algebra, English, and received a grade of zero in physics.当八年级时他不断的考试失败，高中也不太好，他学不好拉丁语，代数和英语，物理也得了零分，故选A项。
2.【答案】C。解析：考查推断题。根据第二段提到I wish I could say the studios loved his work and immediately hired him, but such was not the case; another huge rejection我希望这个公司能喜欢他的作品，立刻雇佣他但事实是又一次被拒绝，故选C项。
3.【答案】D。解析：考查推断题。根据第三段提到Despite his lack of successes, this boy did not give up. He then decided to write his own autobiography in cartoons, about a little boy who was regarded as a loser and a nobody.尽管没有成功他并没有放弃，他决定把自己的经历写进卡通人物，一个被认为是失败者的小男孩，故选D项。