萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址Imagine this: You’re working on a school paper on your laptop. Your screen is full of open programs, including documents, Web pages and MSN chat.
Suddenly, a friend sends you a link to a video and demands that you watch it. He says it’s about cats, it’s funny and you’re going to love it. But you can’t help thinking, “I don’t have time for this right now.” You start to feel even more stressed out than you already did about your paper. While you don’t want to disappoint your friend, you need to keep working.
This is a common dilemma in an age of multitasking.
I often find that my focus is so easily distracted that when I need to work I become quite annoyed in response to these types of links. At the same time, when they’re from good friends, I can’t just ignore them. Usually, I say something like “Cool, I’ll look at it later.” But this often disappoints the other person, creating an awkward break in the conversation. Other times, I’ll just say “OK”, wait a while and then send a second message saying “That was great!” While this approach is simpler that ignoring the other person, it seems ridiculous to life to avoid making a social faux pas(失礼).
The problem is that new technologies offer a good many new possibilities, both positive and negative. On the one hand, the Internet connects you to millions of people whom you can make friends with and learn from. On the other hand, it offers just as many ways to waste time.
When you’re signed on to MSN chat, the other person can’t see that you have three papers to finish before the end of the week---so you better believe they’re going to send you a video of monkeys dancing to music.
Online chat is convenient, but the advantage of face-to-face communication is that you can see exactly what other people are doing.
If they are really good friends, you should feel blessed to give them your full attention without worrying about what’s going on in that other window or program.
1.Why does the author feel annoyed when he receives a link to a video from a friend of his?
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址A. Because his friend wants to distract him from his work.
B. Because he cannot concentrate on his work.
C. Because the video is too boring.
D. Because the video has something to do with his work.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址2.What will the author do to respond to his friend’s request for watching the video?
A. He will do as his friend asks.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址B. He will put it off or tell a white lie.
C. He will ignore his friend’s disappointment.
D. He will delete the link of the video.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址3.What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean?
A. There is an embarrassing pause or silence.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址B. The author has broken the ice.
C. His friend intends to end their friendship.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址D. They need a good rest after the conversation.
4.Compared with online chat, face-to-face communication allows people _____.
A. to communicate with each other more conveniently
B. to watch a video of a monkey dancing to music
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址C. to better understand what other people are working on
D. to hide something secret from other people
5.Which of the following statements does the author probably agree with?
A. Share an interesting video with your friend whether he/she is busy or not.
B. Neglect the links sent by your friend while working.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址C. New technologies always bring us pressure rather than convenience.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址D. It is a dilemma whether to disappoint your friend or stop working.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址1.【答案】B。解析：考查细节理解题。根据第四段提到I often find that my focus is so easily distracted that when I need to work I become quite annoyed in response to these types of links因为朋友的打断，而无法集中于工作而很恼怒，故选B项。
2.【答案】B。解析：考查推断题。根据第四段提到Usually, I say something like “Cool, I’ll look at it later.”我通常会说，很酷，我一会就看，可知是个拖延或说善意的谎言，故选B项。
3.【答案】A。解析：考查词意理解。根据第四段提到“Cool, I’ll look at it later.” But this often disappoints the other person, creating an awkward break in the conversation.我会说，一会再看，这会使别人感到很失望，让交谈应得很尴尬，故选A项。
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址4.【答案】C。解析：考查细节理解题。根据倒数第二段提到Online chat is convenient, but the advantage of face-to-face communication is that you can see exactly what other people are doing网上聊天是很便利的，但面对面聊天的优点是你能实实在在地看到别人在做什么，故选C项。
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址5.【答案】D。解析：考查推断题。根据第三段提到This is a common dilemma in an age of multitasking这是个多任务年代的很普通的困境，故选D项。
Many women write to me perplexed about why they can’t form close friendships. They try new approaches, put themselves in all the right places, see therapists, and read relevant self-help books. They consider themselves interesting, loyal, kind and friend-worthy people. But for reasons unknown to them, they have a tough time forming intimate relationships. Many admit to not having even one close friend.
A recent study published in the Journal of personality and Social Psychology offers some clues as to how both nature (personality) and nurture (experience) impact our friendships. Researchers at the University of Virginia and University of Toronto, Mississauga studied more than 7,000 American adults between the ages of 20 and 75 over a period of ten years, looking at the number of times these adults moved during childhood. Their study, like prior ones, showed a link between residential mobility and adult well-being: The more times participants moved as children , the poorer the quality of their adult social relationships.
But digging deeper, the researchers found that personality— specifically being introverted or extroverted— could either intensify of buffer (缓冲) the effect of moving to a new town or neighborhood during childhood. The negative impact of more moves during childhood was far greater for introverts compared to extroverts.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址“Moving a lot makes it difficult for people to maintain long-term close relationships,” stated Dr. Shigehiro Oishi, the first author of the study, in a press release from the American Psychological Association, “This might not be a serious problem for outgoing people who can make friends quickly and easily. Less outgoing people have a harder time making new friends.”
Families often have to relocate — across town, across the country, or across the globe. Yet, in many cases, their kids and young adolescents haven’t yet built up a bank of friendships. So the conventional wisdom is to try to minimize moves for the sake of your child, whenever possible , and to move at the end of the academic year.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址1. The passage is written mainly to _____.
A. offer advice to women on how to form intimate relationships .
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址B. explain how nature and nurture impact our friendships.
C. explain how moves during childhood affect children.
D. tell us how to help children make friends.
2. Which of the following is true according to the second paragraph?
A. People who moved less during childhood have better social relationships.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址B. The more people moved during childhood, the more friends they have.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址C. The more people moved during childhood, the better they adjust to society.
D. There is no link between residential mobility and adult well-being.
3. In order for children to maintain long-term close relationships , parents _____.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址A. should not relocate their homes
B. should relocate their homes within the town
C. had better move at the end of school year
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址D. had better move when their children couldn’t build up a bank of friendships
4. We learn from the fourth paragraph that moves during childhood _____.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址A. have a bigger impact on an introverted person compared to extroverts.
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址B. have no impact on an outgoing person
C. are a big problem for both introverts and extroverts
D. help children better adapt to new environment
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址5. We can infer from the passage that _____.
A. our friendships are mainly affected by our nurture
B. we can move when children have made a lot of friends
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址C. the impact of moves will disappear when one reaches adulthood
萄京娱乐网址了73077,威尼斯网站网址D. there is some way to minimize the impact of moves during childhood on children
2.【答案】A。解析：考查推理题。根据第2段最后两行The more times participants moved as children, the poorer the quality of their adult social relationships.可推理出搬家次数少的人更容易获得友谊。故选A。
3.【答案】C。解析：考查细节理解题。根据文章最后一行and to move at the end of the academic year.可知C正确。